Επαρκής για όλη την εβδομάδα είναι η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε ο πρόεδρος της αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας Έβαλντ Νοβότνι, που παράλληλα έκανε λόγο για χρηματοδότηση – γέφυρα προς τη χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Νοβότνι αναλύοντας τις πιθανές λύσεις του ελληνικού ζητήματος υποστήριξε ότι η χρηματοδότηση – γέφυρα προς την Ελλάδα, χωρίς την παροχή νέου προγράμματος βοήθειας, θα μπορούσε να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Πρόκειται για ένα πιθανό σενάριο, το οποίο πρέπει να εξεταστεί» συμπλήρωσε, ο Αυστριακός τραπεζίτης, μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση ORF. Όπως εξήγησε, έως ότου οριστικοποιηθούν οι όροι του τρίτου προγράμματος βοήθειας, η Ευρωζώνη θα μπορούσε να εξετάσει τη δυνατότητα παροχής μίας έκτακτης χρηματοδότησης, η οποία θα λειτουργήσει ως γέφυρα προς το νέο δάνειο.

Παράλληλα, τόνισε πως στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να δώσει χρήματα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ένα Grexit ωστόσο δεν συμφέρει τους Έλληνες, έσπευσε να προειδοποιήσει, σχολιάζοντας παράλληλα ότι το δημοψήφισμα δεν συνέβαλε στη διευκόλυνση της διαπραγμάτευσης.