Απέκλεισε το ενδεχόμενο Grexit ο Αλεξάντερ Στουμπ, τονίζοντας ότι οι Υπουργοί ΟΙκονομικών δεν εξετάζουν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα, ο φινλανδός ΥΠΟΙΚ σημείωσε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ότι η Ευρωζώνη δεν εξετάζει ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα-γέφυρα για την Ελλάδα «σε αυτό το στάδιο», ενώ όσον αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους είπε ότι το Eurogroup δεν θα μπει σήμερα σε αυτή τη συζήτηση, καθώς είναι ένα θέμα που διευθετήθηκε το 2012.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αιτείται στην ηγεσία της Ευρωζώνης δάνειο-«γέφυρα» ύψους 7 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία. 

«Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, η πόρτα των διαπραγματεύσεων παραμένει ανοιχτή, όμως ο χρόνος που απομένει ως τις 20 Ιουλίου είναι λίγος», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Φιλανδίας και τόνισε ότι η χρηματοοικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα συνοδεύεται από όρους και προϋποθέσεις.

Όπως είπε, η Φιλανδία παρέχει το 2,5% του ΑΕΠ της σε δάνεια προς την Ελλάδα και ο ίδιος έχει έρθει στο Eurogroup με σαφείς εντολές από το κοινοβούλιο της χώρας του.

Ο Στουμπ πρόσθεσε ότι αναμένει να ακούσει τις θέσεις της Ελλάδας και τις προτάσεις που θα παρουσιάσει ο νέος υπουργός οικονομικών της χώρας. Όπως είπε, αναμένει αλλαγή στάσης από την ελληνική κυβέρνηση, συνεργασία και δέσμευση σε όρους και προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.