Μεγάλες πιέσεις δέχεται τις τελευταίες ώρες η κινεζική οικονομία με εκατοντάδες κινεζικές εταιρείες να έχουν σταματήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών τους, καθώς το Πεκίνο αγωνίζεται να θωρακίσει την οικονομία από την πιο απότομη πτώση των μετοχών στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια.

Σύμφωνα με του Financial Times, άλλες 173 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο στη Σαγκάη και στη Σεντζέν ανακοίνωσαν την αναστολή διαπραγμάτευσης μετά το κλείσιμο της αγοράς την Τρίτη, ανεβάζοντας το σύνολο σε 940, ή περισσότερο από το 1/3 του συνόλου των εισηγμένων εταιρειών στα δύο χρηματιστήρια.

Όπως αναφέρουν οι FT τα εμπορεύματα υπέστησαν σοβαρό πλήγμα την Τρίτη, με το χαλκό να σημειώνει πτώση 8,4% τις τελευταίες δύο ημέρες στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου και να επιστρέφει στα χαμηλά του 2009..


«Το Πεκίνο έχει λάβει μέτρα για να κρατήσει την πτώση, με αγορές σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αποφασίζοντας να σταματήσουν οι δημόσιες προσφορές και με τη μείωση στις προμήθειες για συναλλαγές. Μέχρι τώρα, οι προσπάθειές της έχουν αποτύχει να σταματήσουν τις ανησυχίες», υπογραμμίζει το άρθρο και προσθέτει: «Υπάρχει πανικός και δεν έχει σημασία πόσο οι αρχές επεμβαίνουν, αφού η παρέμβαση δεν μπορεί να σταματήσει την πτώση», δήλωσε ο Dong Tao, οικονομολόγος της Credit Suisse».