Την ανησυχία της για τις εξελίξεις στις τράπεζες εκφράζει η ΟΤΟΕ, που ζητεί συναντήσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα και τη Λούκα Κατσέλη.

«Οι τελευταίες εξελίξεις μετά το κλείσιμο των τραπεζών, όπως είναι γνωστό, έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις με σοβαρές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα έχουν δημιουργήσει σοβαρό κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους», αναφέρει η Ομοσπονδία σε σημερινή της ανακοίνωση.

«Η λειτουργία των τραπεζών είναι ανύπαρκτη σε βασικούς τομείς, που αφορούν στην πραγματική οικονομία και στη στοιχειώδη διεκπεραίωση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ενώ με τα capital controls υπάρχει αδυναμία να ανταποκριθούν οι πολίτες σε στοιχειώδεις ανάγκες, που αφορούν στην καθημερινότητά τους και σε διάφορες τρέχουσες υποχρεώσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Το σημαντικότερο, όμως, είναι η ανησυχία για τις επικείμενες εξελίξεις, ενόψει των τελικών - όπως διαφαίνεται - διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα κρίνουν το μέλλον των τραπεζών, της οικονομίας, αλλά και την προοπτική της ελληνικής κοινωνίας. Με βάση όλα τα παραπάνω, που συνθέτουν μία σκληρή πραγματικότητα, η ΟΤΟΕ εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις, που αφορούν στον κλάδο των τραπεζών και κατ' επέκταση και στους εργαζόμενους στις τράπεζες. Για το λόγο αυτό ζήτησε άμεσα συναντήσεις με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρα και την Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κα Λ. Κατσέλη, προκειμένου να τους εκθέσει τις ανησυχίες της και ταυτόχρονα να ενημερωθεί σχετικά και για τους τρόπους αντιμετώπισης των πιθανών εξελίξεων», αναφέρει η ΟΤΟΕ.

Σκοπός της ΟΤΟΕ «είναι να συμβάλει εποικοδομητικά στην αντιμετώπιση μίας πραγματικά δύσκολης κατάστασης, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, προκειμένου να προστατευθεί αποτελεσματικά η λειτουργία των τραπεζών, η οποία πρέπει να συνεχισθεί και να αποκατασταθεί σε όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και των εργαζομένων», προστίθεται στην ανακοίνωση.