Στην περικοπή 7.800 θέσεων εργασίας προχωρά η Microsoft, κυρίως στον κλάδο της τηλεφωνίας, ενώ αναμένεται να εγγράψει απομείωση περιουσιακών στοιχείων ύψους 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι περικοπές αυτές αφορούν ιδίως τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της εξαγοράς της φιλανδικής εταιρείας κατασκευής τηλεφώνων Nokia, που είχε οριστικοποιηθεί τον περασμένο χρόνο.

Ο αμερικανικός όμιλος πληροφορικής θα αποδεσμεύσει επίσης το ποσό των 750 έως 850 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα καταβάλει στο πλαίσιο των απολύσεων, διευκρινίστηκε.

Αυτές οι 7.800 θέσεις εργασίας αντιπροσωπεύουν περίπου το 6,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού του ομίλου. Η Microsoft δεν έχει γνωστοποιήσει τη γεωγραφική κατανομή των απολύσεων.

«Δεν υποτιμώ διόλου αυτές τις αλλαγές στρατηγικής, δεδομένων των επιπτώσεων που έχουν στην ζωή των ανθρώπων που είναι σημαντικοί για την εταιρεία» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σάτια Ναντέλα σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη προς τους υπαλλήλους. Ο ίδιος είπε ότι οι απολύσεις θα γίνουν «τους επόμενους μήνες».