current views are: 4

8 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση15:55

ΕΚΤ: Αμετάβλητος ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Αμετάβλητο άφησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τραπεζα το όριο του Έκτακτου Μηχανισμού Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες.

Δημοσίευση 15:55’
αρθρο-newpost

Αμετάβλητο άφησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τραπεζα το όριο του Έκτακτου Μηχανισμού Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες.

Αμετάβλητο άφησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τραπεζα το όριο του Έκτακτου Μηχανισμού Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η Φρανκφούρτη αναμένεται να επανεξετάσει το ύψος του ELA τη Δευτέρα, οπότε και θα έχει εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για τρίτο πρόγραμμα στον ESM και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές. 

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ έχει «παγώσει» τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας στα επίπεδα της 26ης Ιουνίου, τα οποία υπολογίζονται στα 89 δισ. ευρώ.

Η ΕΚΤ διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο διατηρεί περιορισμένη ρευστότητα μέχρι την Κυριακή. Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν η ρευστότητα αυτή είναι επαρκής με τους ισχύοντες περιορισμούς στις αναλήψεις να καλύψουν τις ανάγκες του εγχώριου συστήματος μέχρι την επόμενη Δευτέρα.

Τη στήριξη του ELA προανήγγειλε μετά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής και ο  γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. 

 

 


σχετικα αρθρα