current views are: 4

10 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση17:58

Ισπανία: Περικοπές δαπανών και φοροαπαλλαγές ανακοίνωσε ο Ραχόι

Νέες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και φοροαπαλλαγές ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Ισπανίας. 

Δημοσίευση 17:58’
αρθρο-newpost

Νέες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και φοροαπαλλαγές ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Ισπανίας. 

Νέες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και φοροαπαλλαγές ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Ισπανίας

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση πρέπει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας το 2016 ώστε να επιτύχει τους στόχους που προβλέπονται για τη Μαδρίτη από το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Κριστόμπαλ Μοντόρο δήλωσε σήμερα ότι οι δαπάνες της κεντρικής κυβέρνησης θα περιοριστούν σε 123,4 δισ. ευρώ το 2016, από τα 129 δισ. ευρώ που είναι το φετινό τους όριο.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν οριστεί έως και το 2018: η Ισπανία πρέπει να μειώσει το έλλειμμά της από το 4,2% του ΑΕΠ φέτος σε 2,8%—κάτω από το όριο που έχει θέσει η ΕΕ—το 2016.

Ο Μαριάνο Ραχόι πιστεύει ότι ο πιο αυστηρός στόχος για το έλλειμμα δίνει περιθώριο να γίνουν φοροαπαλλαγές ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που όπως είπε θα αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα, αν και προγραμματιζόταν να τεθούν σε εφαρμογή στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιστεύει ότι η Ισπανία θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό υψηλότερο από κάθε άλλο κράτος μέλος της ευρωζώνης. Την Πέμπτη, αναθεώρησε την πρόβλεψή της επί τα βελτίω, στο 3,1%. Για το 2016 προβλέπει ανάπτυξη 2,5-2,7%.

Η εκτίμηση αυτή είναι κατά τι υποδεέστερη από την κυβερνητική πρόβλεψη, η οποία κάνει λόγο για ανάπτυξη 3,3% το 2015 και 3% το 2016.


σχετικα αρθρα