ΕΚΤ: Αυξημένη ζήτηση για στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια

ΕΚΤ: Αυξημένη ζήτηση για στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια

Αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους η ζήτηση για στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια στην Ευρωζώνη, χάρη στα χαμηλά επιτόκια, με τις τράπεζες να αναμένουν περαιτέρω αύξηση στη ζήτηση το τρίτο τρίμηνο.

Αυτό ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο πλαίσιο της τριμηνιαίας έρευνας για τον τραπεζικό δανεισμό, που περιλαμβάνει 142 από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της ζώνης του ενιαίου νομίσματος.

Τα στοχεία κατέδειξαν ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική αρχίζει να τροφοδοτεί τη ζήτηση για τα επιχειρηματικά δάνεια, αν και περισσότερο εμφανής είναι ο αντίκτυπος στα στεγαστικά δάνεια και την καταναλωτική πίστη.

Το 13% των τραπεζών ανέφερε αύξηση στη ζήτηση των δανείων προς τις επιχειρήσεις, συγκριτικά με 1% των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων το προηγούμενο τρίμηνο.

Επιπλέον, το 49% των τραπεζών – έναντι 30% το προηγούμενο τρίμηνο - κατέγραψαν αύξηση στη ζήτηση των στεγαστικών δανείων.
Αυξημένη ήταν η ζήτηση και για την καταναλωτική πίστη, με το 41% των τραπεζών - από 12% το προηγούμενο τρίμηνο - να καταγράφει την ανοδική τάση, αντανακλώντας τη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και της διάθεσης για αγορές.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο