Μια σταδιακή χαλάρωση των συνθηκών ρευστότητας αναμένει ο ΣΕΒ τις επόμενες μέρες. 

Όπως τονίζει στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο μια συμφωνία στο Eurogroup για το δάνειο - γέφυρα των Euro7 δισ. ευρώ, θα ενισχύσει τον ELA

"Αν και αναμένεται η σταδιακή χαλάρωση των συνθηκών ρευστότητας τις επόμενες ημέρες, τονίζει ωστόσο ο ΣΕΒ, σε αρμονία με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων και την πρόοδο στην επίτευξη της χρηματοδοτικής συμφωνίας, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ήδη οξυμμένα προβλήματα παραγωγής και διάθεσης προϊόντων". Και ζητά να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, κατεύθυνση προς την οποία θα συμβάλλει και η αποτελεσματικότερη λειτουργία της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών με την εκχώρηση στις τράπεζες αποφασιστικών αρμοδιοτήτων.

Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ακόμη ότι:

-Σε πολιτικό επίπεδο, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επικρατεί αναταραχή και χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί για να αποφευχθούν ατυχήματα τώρα, που έχει διαμορφωθεί μία ελάχιστη συναίνεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Όσο κακή και αν είναι η συμφωνία, τίποτα δεν συγκρίνεται με την εναλλακτική της περιθωριοποίησης της χώρας εκτός Ευρωπαϊκής οικογένειας. Δεν έχουμε πλέον άλλη επιλογή, αλλά ούτε πρόκειται να μας δοθεί και τέταρτη ευκαιρία εάν απεμπολήσουμε την δυνατότητα που μας δίνεται σήμερα.

-Οι προοπτικές μπροστά μας είναι καλές να ξαναχτίσουμε αυτήν την χώρα. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, να πιάσουμε την φοροδιαφυγή, να ξεριζώσουμε την διαφθορά και να δημιουργήσουμε τα αποθέματα εκείνα που θα μας επιτρέψουν να μειώσουμε και πάλι τους φόρους και να αποκαταστήσουμε τις συντάξεις.

-Εάν η κυβέρνηση αξιοποιήσει την ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη για την αξιοποίηση της συμφωνίας, και διασφαλίσει την ταχεία και αποτελεσματική υλοποίηση των μέτρων και την κοινωνικά δίκαιη κατανομή των βαρών, η ελληνική οικονομία μπορεί σύντομα να επανέλθει στις αγορές.