Επανέρχεται σταδιακά η ομαλότητα στη λειτουργία των τραπεζών, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών,  μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου τα τραπεζικά καταστήματα άνοιξαν, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ  παράλληλα διευρύνθηκε ο αριθμός των τραπεζικών εργασιών που επιτρέπονται στο πλαίσιο των κεφαλαιακών ελέγχων.

«Στο διάστημα που επικρατούσε η τραπεζική αργία, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Επιτροπή Εγκρίσεων Τραπεζικών Συναλλαγών, έγινε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αλλά και τα υπηρεσιακά στελέχη, προσπάθησαν να λύσουν άμεσα και αποτελεσματικά, σε συνεργασία με τις τράπεζες, τις δυσλειτουργίες στις συναλλαγές με το τραπεζικό σύστημα, στηρίζοντας την πραγματική οικονομία. Λύθηκαν πολλά προβλήματα με αποφάσεις της Επιτροπής και πρωτοβουλίες των τραπεζών και διεκπεραιώθηκαν αιτήματα συναλλαγών συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ σε διάστημα 15 ημερών.

Το καθεστώς των capital control παραμένει για να διαφυλαχθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ωστόσο η Επιτροπή Εγκρίσεων Τραπεζικών Συναλλαγών συνεχίζει το έργο της, υπαγόμενη πλέον στην Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, αποκεντρώθηκε το σύστημα ελέγχων και εγκρίσεων μέσω της δημιουργίας υποεπιτροπών στα τραπεζικά ιδρύματα, με στόχο την ταχύτερη επεξεργασία των αιτημάτων για συναλλαγές προς έγκριση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τραπεζικά υποκαταστήματα με τα οποία συνεργάζονται ή να καλούν στα τηλέφωνα 2103332493 και 2103332496 στο Υπουργείο Οικονομικών», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών.