Η επικαιροποίηση του μνημονίου της Κύπρου αναμένεται αύριο το πρωί με την ολοκλήρωση προαπαιτούμενων μέτρων. 

 Τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 0,5 δισ. ευρώ είναι το νομοσχέδιο για τους εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων από αφερέγγυους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και τα νομοσχέδια για την πακετοποίηση και πώληση δανείων.

Οι πληροφορίες φέρουν τις κυπριακές αρχές να ζητούν από τους πιστωτές μερική χρονική παράταση για ολοκλήρωση των νομοσχέδιων και ψήφισης τους από τη βουλή.

Στις 27 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών και στις 27 και στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνέλθει εκτάκτως η ολομέλεια της Βουλής ενώπιον της οποίας θα τεθεί το σχετικό νομοσχέδιο. Οι διεθνείς πιστωτές τόνισαν την ανάγκη ψήφισης του νομοσχέδιου στις 3 Σεπτεμβρίου.

Στις 7 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει το Eurogroup και θα πρέπει μέχρι τότε να έχουν ικανοποιηθεί τα προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμου χρέους, ευρωπαϊκού ομολόγου ύψους 1 δισ. ευρώ. Το χρέος είναι πενταετές ομόλογο ΕΜΤΝ, το οποίο είχε εκδοθεί το 2010 και λήγει τον Νοέμβριο του 2015.

Στο μεταξύ , ο Οίκος Αξιολόγησης Moody`s εκτιμά ότι η Τράπεζα Κύπρου θα επωφεληθεί από την πώληση της θυγατρικής της Τράπεζας Uniastrum, παρά τη λογιστική ζημιά των 29 εκ. ευρώ.