Συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους είχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι μαζί με άλλα στελέχη της ΤτΕ παρείχαν στοιχεία στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων για το τι ακριβώς έχει γίνει. 

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα τα πράγματα είναι ικανοποιητικά. Μάλιστα όπως είπε σήμερα είμαστε ήδη από πλευράς εγκρίσεων στις μηνιαίες εισαγωγές που έκανε η ελληνική οικονομία προ κρίσης.

«Δεν απέχουμε πολύ από αυτό που λειτουργούσε η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα πριν από τα capital controls» είπε. 

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι προσπαθούμε να φτάνουμε στο επιθυμητό σημείο.

«Στα επίπεδα που είναι φυσιολογικά, για να αποτρέψουμε αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία από τα capital controls» ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

«Πλέον αποκεντρώνονται το μεγαλύτερο μέρος των αποφάσεων στις τράπεζες και η δραστηριότητα της επιτροπής του κράτους αφορά μόνο το 25% των αιτήσεων. Αυτό συμβάλει στο να έρθουμε ξανά σε ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Η ομαλή ροή επιτρέπει στις τράπεζες να κινήσουν το σύστημα με ασφάλεια και αποφασιστικότητα» κατέληξε.