Συμψηφισμό των οφειλών Δημοσίου/επιχειρήσεων, έκπτωση φόρου για τους συνεπείς φορολογούμενους και κίνητρα για την παραμονή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα μας, ζήτησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα.

Επιπλέον για το θέμα του παρεμπορίου ο κ. Κορκίδης ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες από πλευράς Δημοσίου, ώστε να ολοκληρωθεί η δωρεά μιας γεφυροπλάστιγγας από την ΕΣΕΕ προς το Ελληνικό κράτος, που εκκρεμεί όπως είπε για περισσότερο από 1,5 χρόνο. Παράλληλα, τόνισε ότι η χρήση ειδικών μηχανημάτων, όπως τα "X-Ray scanners" και τα εξελιγμένα "Electromagnetic field container scanners" στις πύλες εισόδου (τελωνεία και μεγάλα λιμάνια), που αποτελεί πάγια πρόταση της ΕΣΕΕ, μπορεί να αντιμετωπίσει δραστικά το φαινόμενο του παρεμπορίου.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ συζητήθηκε και η, σε άμεσο χρόνο, καταβολή του ΦΠΑ, χωρίς ωστόσο να ισχύσει η παρακράτηση από τις τράπεζες του συνόλου του ποσού, αλλά μόνο η διαφορά μεταξύ χρεωστικού και πιστωτικού ΦΠΑ.

Από τη συνάντηση προέκυψε τέλος, ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων Φυσικών και Νομικών προσώπων.