Όλα είναι έτοιμα για να αρχίσουν σαρωτικούς ελέγχους κλιμάκια των εφοριακών σε τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου του από την Νάντια Βαλαβάνη την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε αποφασισμένος να χτυπήσει την φοροδιαφυγή, προαναγγέλλοντας πως στους έλεγχους θα μπουν και εφοριακοί αλλά και όλο το δημόσιο, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στο υπουργείο δεν θέλουν να χαθεί χρόνος και σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, οι εντολές στις τοπικές εφορίες έχουν ήδη σταλεί και σχεδόν τα 2/3 των υπαλλήλων ειδικά στην επαρχία, ρίχνονται στο κυνήγι των φοροφυγάδων. 

Έτσι, από την Δευτέρα στο σαφάρι κατά της φοροδιαφυγής πέραν από τους ράμπο του ΣΔΟΕ που πραγματοποιούν ήδη ελέγχους, μπαίνουν και κλιμάκια εφοριακών υπαλλήλων.

Πρώτος στόχος είναι οι διπλές ταμειακές μηχανές. Οι έλεγχοι θα αρχίσουν από τουριστικές επιχειρήσεις ενώ αργότερα θα επεκταθούν και στο εμπόριο.

Συγκεκριμένα οι εντολές που έχουν στα χέρια τους οι εφοριακοί αφορούν σε σαρωτικούς ελέγχους σε κοσμοπολίτικες περιοχές και συγκεκριμένα σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη αλλά και τη Χαλκιδική.

Βασικός στόχος του υπουργείου είναι η είσπραξη του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις -ειδικά τώρα που έχει επιβληθεί μεγαλύτερος φόρος στους πολίτες- και το "ξήλωμα" του κυκλώματος πλαστών ταμειακών μηχανών που ανθίζει κυρίως στις τουριστικές περιοχές.