Στην τελική ευθεία περνά η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων μετά και την μια ακόμα παράταση που δόθηκε και έχει ως καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 26 Αυγούστου.
 
«Πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν θα δοθεί καμία παράταση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προκειμένου το υπουργείο να προχωρήσει σε άλλα ζητήματα, αλλά και για να διευθετηθεί η είσπραξη φόρων. 
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέχρι τώρα έχουν δηλωθεί στο Taxis σχεδόν το ένα τρίτο από τις αναμενόμενες φορολογικές δηλώσεις και η διαδικασία αναμένεται να κορυφωθεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
 
Οι φοροτεχνικοί επισημαίνουν τα σημεία κλειδιά που θα πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι στην υποβολή των δηλώσεων, προκειμένου να μην βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.
 
  • Οι φορολογούμενοι που έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος οφείλουν να κάνουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος
  • Ως μισθός θεωρούνται οι κάθε είδους παροχές σε είδος άνω των 300 ευρώ που δίδονται από τον εργοδότη προς τον εργαζόμενο ή σε συγγενικό του πρόσωπο και ως εκ τούτου προστίθενται στο φορολογητέο εισόδημά του.
  • Για την εξασφάλιση της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, θα πρέπει να έχουν αποδείξεις που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% του δηλούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ.
  • Προσοχή στην οποιαδήποτε αλλαγή οικογενειακής κατάστασης. Οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει πρώτα να έχει δηλωθεί στο Μητρώο, για να υποβληθεί σωστά η δήλωση. Πριν από την επιβεβαίωση των στοιχείων της δήλωσής θα πρέπει ο φορολογούμενος να ενημερώσει το Μητρώο της ΔΟΥ για τη διακοπή της έγγαμης σχέσης.
  • Σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις γίνεται η καταβολή του φόρου εισοδήματος. Η πρώτη μέχρι τις 31 Ιουλίου 2015, η δεύτερη μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 και η τρίτη μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015. Για εφάπαξ εξόφληση υπάρχει έκπτωση 2%.
  • Οι φοροαπαλλαγές για τις ιατρικές δαπάνες, τα νοσήλια, τα φάρμακα και τις δωρεές άνω των 100 ευρώ ισχύουν φέτος για όλους τους φορολογουμένους και όχι μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Επιπρόσθετα, για ιατρικές δαπάνες και νοσοκομειακή περίθαλψη προβλέπεται έκπτωση φόρου 10% των εξόδων, εφόσον υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος.
  • Οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν όλα τα εισοδήματά τους, πραγματικά ή τεκμαρτά, αυτοτελώς φορολογούμενα ή απαλλασσόμενα. Δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν καθόλου εισοδήματα ούτε περιουσιακά στοιχεία. Από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης, ωστόσο, δεν εξαιρούνται φοιτητές  και τα ενήλικα τέκνα ακόμα και εάν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογουμένου, εφόσον αποκτούν εισόδημα.