Οι αιτήσεις για την εγγραφή στους καταλόγους των ανέργων αυξήθηκαν ξανά τον Ιούνιο στη Γαλλία, αν και με βραδύτερο ρυθμό, με αποτέλεσμα να καταγραφεί νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς η ανάκαμψη των οικονομικών δεικτών δεν μεταφράστηκε σε δημιουργία θέσεων εργασίας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της Γαλλίας, ο αριθμός των ανέργων στην μητροπολιτική Γαλλία ανερχόταν σε 3.553.599 στα τέλη του Ιουνίου, αυξημένος κατά 1.300 ανθρώπους σε μηνιαία βάση και κατά 4,7% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο η αύξηση των ανέργων επιβραδύνθηκε, δοθείσης της αλματώδους αύξησης των 16.200 προσώπων που είχαν προστεθεί στους καταλόγους των ανέργων τον Μάιο.

Σε μια επικαιροποιημένη εκτίμησή της για την προοπτική της γαλλικής οικονομίας η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την 18η Ιουνίου, η γαλλική εθνική στατιστική υπηρεσία INSEE ανέφερε ότι η ανάπτυξη της Γαλλίας το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι αρκετή ώστε να σταματήσει η αύξηση της ανεργίας, η οποία παραμένει γύρω στο 10% σήμερα.

Η INSEE ανέφερε πως αναμένει η Γαλλία να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,2% του ΑΕΠ το 2015, μετά το οριακό 0,2% που καταγράφηκε το 2014. Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη των πολιτών και την κατανάλωση των νοικοκυριών, αλλά και την αύξηση των εξαγωγών, κατά την ίδια πηγή.