Οι γερμανικές εταιρείες σκοπεύουν να κάνουν περισσότερες προσλήψεις, γεγονός το οποίο ώθησε τον δείκτη των διαθεσίμων νέων θέσεων εργασίας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας της Γερμανίας σε νέο ιστορικό υψηλό τον Ιούλιο.

Καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης συνεχίζει να αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό, το γραφείο εργασίας ανέφερε ότι οι εταιρείες σε σχεδόν όλους τους τομείς ζητούν προσωπικό και ο δείκτης νέων προσλήψεων αυξήθηκε δύο μονάδες τον Ιούλιο φθάνοντας το επίπεδ0-ρεκόρ των 192 μονάδων. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις υπηρεσίες, ειδικά στην παροχή φροντίδας κατ' οίκον.

Τα πλήρη στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα αύριο Πέμπτη. Τον περασμένο μήνα, η ανεργία μειώθηκε για ένατο συναπτό μήνα, με το ποσοστό των ανθρώπων που ζητούν απασχόληση να παραμένει αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό 6,4%.

Η εποχικά προσαρμοσμένη ανεργία συνολικά μειώθηκε κατά 1.000 πρόσωπα στα 2,786 εκατομμύρια, έναν αριθμό που είναι ο χαμηλότερος μετά την επανένωση το 1990.

Η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται σταθερά, αν και με όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακούς ρυθμούς, από τα μέσα του 2014 και η κυβέρνηση αναμένει ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,8% φέτος.

Αντίθετα με τα στοιχεία του ομοσπονδιακού γραφείου εργασίας το ινστιτούτο Ifo του Μονάχου ανέφερε ότι η πρόθεση των εταιρειών να προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις μειώθηκε ελαφρά τον Ιούλιο.