Μένουν ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές - Τι αλλάζει στον τρόπο υπολογισμού

Μένουν ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές - Τι αλλάζει στον τρόπο υπολογισμού

Μικρές θα είναι οι αλλαγές στν ΕΝΦΙΑ  που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με τον στόχο είσπραξης εσόδων 2,65 δισ. ευρώ να παραμένει αμετάβλητος

Σύμφωνα με το Έθνος οι αλλαγές θα αφορούν κυρίως τους συντελεστές υπολογισμού του φόρου, ενώ στους κερδισμένους θα είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές με χαμηλές αντικειμενικές αξίες.

Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί και φέτος με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας υπερβαίνουν τις εμπορικές τιμές σε ποσοστό που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και το 50%.

Ο φόρος για τα ακίνητα  θα ξεκινήσει να εισπράττεται από τον Οκτώβριο για να εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις και θα πρέπει να έχει εισπραχθεί το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016

Εκείνοι που φαίνεται θα είναι κερδισμένοι είναι όσοι έχουν κλειστά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό το επίπεδο θα υπάρξει μείωση του φόρου.

Παράλληλα όμως έρχονται αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας με αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικού φόρου με ταυτόχρονη μείωση του αφορολόγητου ορίου, στις 250.000 ευρώ από 300.000 ευρώ που είναι σήμερα. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο