Τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει εκ νέου το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εργάζονται προς αυτό το σενάριο, δήλωσε στο CNBC ο κ. Μποτόπουλος.

Το μεσημέρι, εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών η εισήγηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Τράπεζας της Ελλάδας για το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου.

Βάσει της εισήγησης, θα συνταχθεί η σχετική υπουργική απόφαση από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Στόχος είναι η υπουργική απόφαση να υπογραφεί σήμερα ώστε να γίνουν εγκαίρως οι αναλυτικές ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενόψει πιθανής επανεκκίνησης των συναλλαγών τη Δευτέρα.

Το Χρηματιστήριο είναι σχεδόν έτοιμο από τεχνικής άποψης να επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα, εάν βεβαίως υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση και εάν οι τράπεζες έχουν ξεπεράσει τα τεχνικά προβλήματα στα μηχανογραφικά τους συστήματα τα οποία θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα των περιορισμών που θα υπάρχουν για τους Έλληνες επενδυτές.

Σημειώνεται πως το Σαββατοκύριακο αναμένεται να γίνουν τα απαραίτητα δοκιμαστικά

Υπενθυμίζεται ότι το Χρηματιστήριο είναι κλειστό εδώ και περίπου έναν μήνα, από την ημέρα που επιβλήθηκαν οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων.