current views are: 8

3 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση11:19

Με άγριες διαθέσεις οι «τροϊκανοί» στον Κατρούγκαλο – Τι ζήτησαν για συντάξεις και αύξηση ορίων ηλικίας

Με άγριες απαιτήσεις, και βάζοντας στο τραπέζι τα γνωστά αγκάθια, έκανε «ποδαρικό» το κουαρτέτο των δανειστών στο Υπουργείο Εργασίας. 

Δημοσίευση 11:19’
αρθρο-newpost

Με άγριες απαιτήσεις, και βάζοντας στο τραπέζι τα γνωστά αγκάθια, έκανε «ποδαρικό» το κουαρτέτο των δανειστών στο Υπουργείο Εργασίας. 

Με άγριες απαιτήσεις, και βάζοντας στο τραπέζι τα γνωστά αγκάθια, έκανε «ποδαρικό» το κουαρτέτο των δανειστών στο Υπουργείο Εργασίας. Οι απεσταλμένοι τεχνοκράτες των δανειστών έφτασαν στο υπουργείο, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς περισσότεροι από 20 αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου για τη συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την συνάντηση, που στελέχη του υπουργείου Εργασίας χαρακτηρίζουν «γνωριμίας», τέθηκαν επί τάπητος οι εργασιακές σχέσεις και αλλαγές στο ασφαλιστικό

Για να κλείσει η συμφωνία, οι δανειστές επιμένουν σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 1η Ιουλίου του 2015, με την κυβέρνηση να ζητεί περίοδο προσαρμογής έξι μηνών, ώστε να εφαρμοστούν οι αλλαγές από τις αρχές Ιανουαρίου του νέου έτους. Ωστόσο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι δεν θα θιγούν θεμελιωμένα δικαιώματα μέχρι τις 30 ιουνίου 2015. 

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι θα υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό μέχρι τον Οκτώβριο, όπως συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου, ενώ για τα εργασιακά μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, παραμένει αντικείμενο της διαπραγμάτευσης εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών θα αποδεχθούν τη συγκεριμένη ελληνική πρόταση. 

Σημείωναν επίσης ότι πρόθεση του υπουργείου Εργασίας είναι κάθε βήμα διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά να ανακοινώνεται, ώστε να γίνονται κοινωνοί οι εταίροι αλλά και οι πολίτες. 

Οι εργασιακές σχέσεις και το μεγάλο ασφαλιστικό, όπως και οι περικοπές στις πρόωρες συντάξεις, μετατίθενται το Φθινόπωρο, με το υπουργείο Εργασίας να ζητεί να συμμετάσχει το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εργασιακών Δικαιωμάτων. 

Οι «τροϊκανοί», πάντως, θέτουν ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης, καθώς αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν παλινωδίες στην εφαμροφή των μεταρρυθμίσεων και των συμφωνημένων μέτρων. Επιπλέον, θέλουν να αρθούν οι αντιρρήσεις της Αθήνας και τα μέτρα να ψηφιστούν από τη Βουλή μέχρι τις 20 Αυγούστου

Κατρούγκαλος: Στόχος η αναστροφή της απορρύθμισης της μνημονιακής πενταετίας

«Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η αναστροφή της απορρύθμισης της μνημονιακής πενταετίας», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΕΜΣ και του ΔΝΤ.

«Οι επικεφαλής των θεσμών ήρθαν μετά από δική μου πρόσκληση στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να συζητήσουμε τον “οδικό χάρτη” της διαπραγμάτευσης για το εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Η παρουσία τους δεν έχει καμιά σχέση με την πρακτική προηγούμενων ετών επικυρίαρχου ελέγχου επί πολιτικών που επιβάλλονταν έξωθεν», επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

 

 


σχετικα αρθρα