Έως το τέλος του έτους θα υπάρξει νέα νομοθεσία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ανέφεραν πριν από λίγο κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.  Άμεσα αρχίζει η σχετική διαβούλευση με τους θεσμούς.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ των κλιμακίων και της ελληνικής πλευράς, πριν από τη συνάντηση με Τσακαλώτο-Σταθάκη. 

Νωρίς το μεσημέρι, θεσμοί και Αθήνα είχαν νέα συνάντηση, σε τεχνικό επίπεδο, για τα εργασιακά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά προτείνει να εφαρμοστούν οι βέλτιστες πρακτικές, με βάση τις εκθέσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η οποία επιβλέπει την εφαρμογή του Κοινωνικού Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα ανοιχτά μέτωπα στα εργασιακά είναι πολλά και οι απαιτήσεις των δανειστών είναι αυξημένες. Στο πλαίσιο της συζήτησης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι δύο πλευρές θα πρέπει να συμφωνήσουν στον καθορισμό του κατώτατου μισθού με βάση τις νέες συμβάσεις εργασίας, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στους περιορισμούς στην προκήρυξη απεργιών.