Στο θέμα με τη ρύθμιση των 100 δόσεων αναφέριηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγών, με δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε διαψεύσει τα σενάρια για αλλαγές στις 100 δόσεις, ωστόσο ο κ. Αλεξιάδης ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας ότι «εάν μπουν κριτήρια θα είναι περιουσιακά και εισοδηματικά. Θα ξαναδούμε τα κριτήρια σε όσους είχαν αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να καταβάλουν τους φόρους.Δεν μπορεί να έχει κάποιος 2 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του και να έχει ενταχθεί στη διάταξη των 100 δόσεων».

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, τόνισε πως γίνονται προσπάθειες να γίνει δικαιότερος ο φόρος, αναφέροντας ως παράδειγμα την μεταφορά του βάρους από τον κύριο φόρο - που αφορά σε όλα τα ακίνητα - στον συμπληρωματικό. Άφησε ανοιχτό το πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει όλο το ποσό να έχει καταβληθεί έως τον Φεβρουάριο του 2016, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εισπραξιμότητας των 2,6 δισ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε, επίσης, ότι στον διάλογο για το θέμα με τους δανειστές υπάρχουν συζητήσεις για κάποιες οριακές αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες.