Παρακράτηση 6% και στις επικουρικές συντάξεις προβλέπει εγκύκλιος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, που συνεπάγεται μειώσεις στις συντάξεις Σεπτεμβρίου.

Μετά το ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία προβλέπει παρακράτηση 6% στις επικουρικές συντάξεις που θα καταβληθούν στα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτέμβρη. Σε αυτήν ενσωματώνεται και η χθεσινή υπουργική εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, με την οποία προβλεπόταν ότι η νέα παρακράτηση υπέρ του ΕΟΠΥΥ στις κύριες συντάξεις θα επιβληθεί αναδρομικά από τον Ιούλιο και οι συνταξιούχοι θα δουν τις μειώσεις σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις στο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2015.

Κατ΄εξαίρεση, τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2015 η παρακράτηση στις επικουρικές συντάξεις δεν θα ανέλθει στο 6% μηνιαίως -όπως θα ισχύσει το Σεπτέμβριο και από τον Ιανουάριο του 2016- αλλά στο 10%, λόγω των αναδρομικών παρακρατήσεων του διμήνου Ιουλίου - Αυγούστου.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4334/2015 που ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και οι οποίες προβλέπουν την αύξηση της παρακράτησης στις κύριες συντάξεις (ΙΚΑ, ΝΑΤ, Δημοσίου, ΕΤΑΑ) από το 4% στο 6% και την εισαγωγή παρακράτησης 6% στις επικουρικές συντάξεις.