current views are: 6

10 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση11:20

Bloomberg: Oι Έλληνες οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη – «Πληγή» η παραγωγικότητα

Οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός στην Ευρώπη, με τους Ρώσους να ακολουθούν στη δεύτερη θέση, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Δημοσίευση 11:20’
αρθρο-newpost

Οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός στην Ευρώπη, με τους Ρώσους να ακολουθούν στη δεύτερη θέση, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός στην Ευρώπη, με τους Ρώσους να ακολουθούν στη δεύτερη θέση, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο στοιχεία του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), ωστόσο στο κομμάτι της παραγωγικότητας οι επιδόσεις της χώρας μας είναι φτωχές.

(Πρώτοι σε εργατοώρες οι Έλληνες)

Βάσει παραγωγικότητας ωστόσο, που μετριέται από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν ανά ώρα εργασίας, η Ρωσία είναι τελευταία με 25,9, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται επίσης σε δυσχερή θέση στο 36,2, πολύ χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι στο 50, εκτιμά ο ΟΟΣΑ.

(Ο πίνακας της παραγωγικότητας)

Όπως το χρέος, η χαμηλή παραγωγικότητα μπορεί να καταστρέψει μία οικονομία, υπογραμμίζεται από το Bloomberg. Μαζί με τις επενδύσεις που μειώνονται και τα αδύναμα δημογραφικά στοιχεία, αποτελεί έναν από τους τρεις διαρθρωτικούς περιορισμούς που αφήνουν μια συρρικνούμενη οικονομία να «χωλαίνει», σύμφωνα με την Alfa Bank, τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ρωσίας, εξηγεί το αμερικανικό πρακτορείο.


σχετικα αρθρα