current views are: 2

11 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση13:20

ΠΟΜΙΔΑ: Πιο δίκαιος ο ΕΝΦΙΑ αν πάψει να είναι διπλός φόρος

Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Δημοσίευση 13:20’
αρθρο-newpost

Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

«Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει “πιο δίκαιος” μόνον αν έχουμε τη γενναιότητα να νομοθετήσουμε να συνεισφέρουν όλοι, και ιδιαίτερα όλοι εκείνοι που μέχρι σήμερα δεν πληρώνουν απολύτως ή σχεδόν τίποτε. Δηλαδή να τον πληρώνουν όχι μόνον οι κάτοχοι απρόσοδης, πλέον, αστικής ακίνητης περιουσίας, αλλά και οι κάτοχοι της εκτός σχεδίου γης, οι οποίοι σήμερα ουσιαστικώς και σκανδαλωδώς φοροαπαλλάσσονται, “πληρώνοντας”, καθαρά προσχηματικά, μόλις ένα ευρώ ανά στρέμμα το χρόνο», αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει “πιο δίκαιος” αλλά και πολύ πιο αποτελεσματικός αν πάψει να είναι ένας διπλός φόρος» τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ, σημειώνοντας πως «ο ολετήρας της κτηματαγοράς, της οικοδομής, αλλά κυρίως της “κατεδάφισης” της αξίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, που ήταν το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικογένειας, έχει όνομα και λέγεται “συμπληρωματικός φόρος“», και συμπληρώνει

Αν τον καταργήσετε, κε Υπουργέ, αντί να τον προσαυξήσετε, σε συνδυασμό με μια μικρή αύξηση της ετήσιας ανά στρέμμα φορολογίας της εκτός σχεδίου περιουσίας, θα έχετε συμβάλλει στην επανεκκίνηση όχι μόνον της οικοδομής, αλλά και ολόκληρης της οικονομίας μας.
 


σχετικα αρθρα