Πτωτικά κινούνται τα futures της Wall Street σαφώς επηρεασμένα από την υποτίμηση του κινεζικού γουάν για δεύτερη συνεχή ημέρα. 

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones σημειώνουν πτώση 0,7%, τα futures του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν  0,7% ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 0,7%. 

Η Apple έκλεισε με πτώση 5,2% την Τρίτη καθώς η υποτίμηση του γουάν καθιστά ακριβότερα τα gadgets της κατασκευάστριας του iPhone για τους Κινέζους αγοραστές. Η μετοχή της Αpple σημειώνει πτώση 1,2% προσυνεδριακά στα 112,12 δολάρια, ενώ κατασκευάστρια chip Micron Technology σημειώνει πτώση 1,3% και η μετοχή της Qualcomm 0,95%.

Oι δείκτες δέχτηκαν και χθες ισχυρές πιέσεις ρευστοποιήσεων με τον Dow Jones να χάνει περισσότερες από 200 μονάδες και τους S&P 500 , μετά την  αιφνιδιαστική απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να υποτιμήσει το γουάν σε μια ισοτιμία που θα καθορίζεται κυρίως από την αγορά. 

Το ασθενέστερο γουάν είναι επωφελές για τους Κινέζους εξαγωγείς, αλλά επιζήμιο για τις διεθνείς εταιρείες που εξάγουν προϊόντα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι εταιρείες ειδών πολυτελείας ή οι τεχνολογικές εταιρείες.