Τα καθήκοντα του νέου Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών ανέλαβε ο Νίκος Ματζάκος.

Όπως αναφέρει σε δηλώσή του ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Ζ. Αλεξιάδης «η εμπειρία του σαν υπηρεσιακό στέλεχος του Υπουργείου για πολλά χρόνια και οι αγώνες του για την υπεράσπιση της Δημόσιας Περιουσίας, από οργανωμένα συμφέροντα και παθογένειες του Δημοσίου, είναι η καλύτερη εγγύηση για το σημαντικό έργο που αναλαμβάνει».

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στους πρώτους στόχους που πρέπει να ανταποκριθεί η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας είναι:

  •  Η λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία και την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.
  •  Η μείωση του κόστους λειτουργίας των Υπηρεσιών του Υπουργείου, με την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου και την μεταστέγαση από ενοικιαζόμενα ακίνητα σε ιδιόκτητα.
  • Η πλήρης διερεύνηση καταγγελιών και ατασθαλιών που σχετίζονται με την Δημόσια Περιουσία.
  • Η δημιουργία συνολικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη των στόχων της Γενικής Γραμματείας.

Καταλήγοντας ο κ. Αλεξιάδης εξέφρασε την στήριξή του στο νέο γενικό γραμματέα για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Το προφίλ του νέου γγ Δημόσιας Περιουσίας

Ο κ. Ματζάκος γεννήθηκε στη Νάξο και κατοικεί στην Αθήνα με τη σύζυγό του Ιωάννα Ψάρρου και τα παιδιά τους Στυλιανή και Κωνσταντίνο.

Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων και Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. Ασχολήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός με την έκδοση οικοδομικών αδειών και την επίβλεψη της κατασκευής Ιδιωτικών Τεχνικών Έργων, ενώ είναι στέλεχος στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων. Ασχολήθηκε  από θέσεις ευθύνης με όλα τα αντικείμενα της Διεύθυνσης, Δημόσια και Ανταλλάξιμα Κτήματα, Απαλλοτριώσεις, προστασία Αιγιαλών και Παραλιών, Εθνικά κληροδοτήματα, Στεγάσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, κ.λ.π.

Επίσης, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (ΖΑΠΠΕΙΟ), εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στο Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων καθώς και στην Επιτροπή καθορισμού των Αντικειμενικών Αξιών των Ακινήτων καθώς και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΕΛΒΟ) κατά την διετία 1990 – 1992.

Ο κ. Ματζάκος ενεργοποιήθηκε συνδικαλιστικά, σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Οικονομικών, σε διάφορες θέσεις ευθύνης στους συλλόγους των Επί Συμβάσει Μηχανικών του Δημοσίου, των Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, καθώς και στις Ομοσπονδίες των Εκτάκτων Υπαλλήλων του Δημοσίου, των Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων κ.λ.π. 

Διαβάστε το ΦΕΚ της απόφασης