Τις συζητήσεις που διεξάγονται με τη Fraport για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας επιβεβαιώνει το ΤΑΙΠΕΔ.

Σε ανακοίνωσή του επικαλείται την πρόσφατη απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, η οποία «ανοίγει το δρόμο για τη συγκεκριμενοποίηση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν σύντομα στην υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

Σχετικά με δημοσιεύματα για το διαγωνισμό για τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την κοινοπραξία Fraport AG – Slentel Ltd η οποία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με την ανανέωση των εγγυητικών επιστολών συνολικού ύψους €30.000.000 τον Απρίλιο 2015. Η πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ ανοίγει το δρόμο για τη συγκεκριμενοποίηση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν σύντομα στην υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης.

Νωρίτερα, δημοσίευμα της Καθημερινής έκανε λόγο για εμπλοκή στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport, καθώς -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- η γερμανική κοινοπραξία ζητά να της παρασχεθούν αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την παραχώρηση,ενώ δυσκολεύεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση εξαιτίας του ρίσκου της χώρας.

Για το θέμα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «εάν η Fraport θέσει θέμα διαπραγματεύσης της σύμβασης για τα περιφερειακά αεροδρόμια, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συνολική διαπραγμάτευση και όχι μόνο στα θέματα που θα θέσει η γερμανική εταιρεία».