ΙΚΑ: Δεν θίγονται αιτήσεις συνταξιοδότησης από 1/1/2015

ΙΚΑ: Δεν θίγονται αιτήσεις συνταξιοδότησης από 1/1/2015

Κανονικά θα προχωρήσουν οι συντάξεις χηρείας και αναπηρίας, έπειτα από αντιδράσεις που προκάλεσε έγγραφο της Διοίκησης του ΙΚΑ, σύμφωνα με το οποίο μπλοκάρουν οι αιτήσεις για χορήγηση σύνταξης που υποβλήθηκαν από την 1-1-2015.

Στην ανακοίνωση του το ΙΚΑ επισημαίνει ότι η έκδοση τόσο των οριστικών όσο και των προσωρινών αποφάσεων συνταξιοδότησης θα γίνεται σύμφωνα με τις εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζει ακόμα ότι, σύμφωνα με το Ν.4336/2015, «Θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε».

Συνεπώς αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν έως και την ψήφιση του νόμου 4336/2015 και εφεξής διεκπεραιώνονται κανονικά, με την επιφύλαξη των σχετικών εγκυκλίων που αναμένονται από το αρμόδιο Υπουργείο, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που εφαρμόζονταν προ της ισχύος του εγγράφου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο