«Ειλικρινείς προσπάθειες από την κυβέρνηση για εφαρμογή των μέτρων» διαπιστώνει ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας Έβαλντ Νοβότνι.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Αυστριακή Ραδιοφωνία τονίζει πως στην Ελλάδα υπάρχει «μια σχεδόν δραματική διαδικασία συνειδητοποίησης σε σχέση με την ελληνική κυβέρνηση».

Σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, ο κ. Νοβότνι θεωρεί «πλεονεκτική μια συμμετοχή του, αλλά ίσως όχι απαραίτητη», επισημαίνοντας ότι το ΔΝΤ είναι ένας διεθνής θεσμός, ο οποίος διαθέτει πολλή γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, προσφέροντας επιπλέον αξιοπιστία για τις κεφαλαιαγορές, ώστε σε κάθε περίπτωση να είναι πλεονέκτημα, εάν αυτό συμμετάσχει, ενώ μπορεί να συζητηθεί εάν αυτή η συμμετοχή είναι απόλυτα αναγκαία.

Από μια ενισχυμένη ιδιωτικοποίηση, ο ίδιος ευελπιστεί ότι θα υπάρξει ώθηση για την ανάπτυξη, διότι αυτό, όπως σημειώνει, μπορεί να σημαίνει, ή ελπίζεται να σημαίνει, ότι για σημαντικές επιχειρήσεις θα υπάρχει η δυνατότητα να λάβουν τεχνογνωσία, ειδίκευση και επίσης πρόσβαση σε αγορές από την υπόλοιπη Ευρώπη.