Λήγει σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα, μετά και από την τελευταία παράταση που δόθηκε πριν απο μερικές ημέρες. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει το υπουργείο για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 4η Σεπτεμβρίου δεν θα επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης, τα οποία θα ξεκινήσουν να «τρέχουν» για όσους επιχειρήσουν να το κάνουν από την 5η Σεπτεμβρίου και μετά.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών, οι περισσότεροι από τους έλληνες φορολογούμενους έχουν, ήδη, υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις, ωστόσο, σήμερα αναμένεται να υπάρξει υπερφόρτωση στο taxisnet, εξαιτίας των αργοπορημένων της τελευταίας στιγμής, αλλά και εκείνων που είχαν δεχτεί μηνύματα για λάθη και παραλείψεις. 

Να σημειωθεί ότι αρκετές χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν, ήδη, εκκαθαριστεί και μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβουν ηλεκτρονικά τα πρώτα ραβασάκια για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, ενώ όσοι -ελάχιστοι φέτος- δικαιούνται επιστροφή φόρου θα ενημερωθούν, επίσης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις ημερομηνίες στις οποίες θα μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα που τους αναλογούν.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την εφάπαξ καταβολή του φόρου με έκπτωση 2%, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις: 

  •  νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία, 
  •  φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015). 
  •  καταβολή της 1ης δόσης του φόρου:
  •  για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις: - νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 28/8/2015),
  • φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015). 

Διευκρινίζεται, πάντως, πως όσοι επιλέξουν να πληρώσουν μέσω web banking μέχρι σήμερα, αυτό θα πρέπει να γίνει εντός του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών.