Βάζει ψηλά τον πήχη η τουρκική αμυντική βιομηχανία. Η Aselsan στοχεύει στην ενίσχυση της θέσης της στην εγχώρια αγορά, αλλά και σε αυτήν του εξωτερικού, όπως τόνισε το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου Σεντάτ Ναζλιμπιλέκ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Aselsan, είχε, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS 2015, συνομιλίες με ρωσικές και ευρωπαϊκές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Rosoboronexport και η Airbus.

Η τουρκική εταιρεία βρίσκεται στην 62η θέση στη λίστα των 100 κορυφαίων αμυντικών βιομηχανιών παγκοσμίως, είπε ο κ. Ναζλιμπιλέκ. Πρόσθεσε δε, ότι στόχος της διοίκησης είναι η Aselsan να «αναρριχηθεί» στις 50 κορυφαίες εταιρείες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρυσι, η εταιρεία βρισκόταν στην 67η θέση και φέτος βρέθηκε στην 62η θέση.

Η τουρκική εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε περίπου πενήντα χώρες. Περίπου το 20% των προϊόντων της εξάγεται και, στόχος της διοίκησης είναι το ποσοστό αυτό να αυξηθεί στο 50% τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο, η συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση MAKS 2015 αναμένεται ότι θα της δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε συνεργασίες με νέους εταίρους.

Η εταιρεία, που απασχολεί περίπου 5.000 υπαλλήλους, συμμετέχει σε κοινοπραξίες στο Καζακστάν, την Ιορδανία και τη Ν. Αφρική.