current views are: 3

7 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:13

Ο Βάιντμαν νέος πρόεδρος της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών

Νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) εξελέγη ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν.

Δημοσίευση 12:13’
αρθρο-newpost

Νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) εξελέγη ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν.

Νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) εξελέγη ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν.

H εκλογή επικυρώθηκε κατά τις εργασίες της συνέλευσης των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών μελών της BIS -γνωστής ως… κεντρικής τράπεζας των κεντρικών τραπεζιτών- που διεξάγεται στην Άγκυρα στο περιθώριο της συνόδου της G20.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο κ. Βάιντμαν εξελέγη από το συμβούλιο των διευθυντών της BIS την Κυριακή και θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ.

Η θητεία του γερμανού κεντρικού τραπεζίτη θα είναι τριετής και αρχίζει την 1η Νοεμβρίου.

Το Συμβούλιο Διευθυντών της BIS για τον κ. Νουαγιέ «εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη στον Νουαγιέ για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του προς την τράπεζα».

Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης υπηρετεί μία δεύτερη θητεία στη θέση του ως Προέδρου της BIS, την οποία κατέχει από το 2010. Θα συνεχίσει να υπηρετεί ως Πρόεδρος του Συμβουλίου μέχρι την αποχώρησή του από τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας στο τέλος Οκτωβρίου.


σχετικα αρθρα