current views are: 3

8 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:15

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για να πληρωθούν μέχρι τέλος Οκτωβρίου. 

Δημοσίευση 13:15’
αρθρο-newpost

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για να πληρωθούν μέχρι τέλος Οκτωβρίου. 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με στόχο να πληρωθούν μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Τουλάχιστον αυτό είναι το πλάνο της κυβέρνησης όπως το ανακοίνωσε  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών ο φετινός ΕΝΦΙΑ δεν θα έχει μεταβολές σε σχέση με εκείνον του 2014.

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ότι αρχίζει τώρα η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και «Προσπαθούμε να λύσουμε τις εκκρεμότητες. Πιέζουμε τουλάχιστον στο κομμάτι των φορολογικών υπηρεσιών οι πληρωμές να γίνουν το συντομότερο δυνατό για να εξυπηρετηθούν πολίτες και επιχειρήσεις».

Θα σταλούν τα εκκαθαριστικά και οι δόσεις θα ξεκινούν από τέλος Οκτωβρίου. Η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ανοίγει το δρόμο και για τα εκκαθαριστικά για τα οικογενειακά επιδόματα τα φοιτητικά επιδόματα κλπ που είναι σε εκκρεμότητα.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι μεταξύ άλλων το υπουργείο Οικονομικών έχει καταρτίσει σχέδιο για τους δύο επόμενους μήνες ώστε να αυξηθεί η είσπραξη των φόρων από υποθέσεις που δεν έχουν ελεγχθεί.

Για να μην παραγραφούν χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις στο τέλος Δεκεμβρίου, μέχρι το Οκτώβριο θα αποφασιστεί αν θα δοθεί νέα χρονική παράταση της παραγραφής είτε θα επιλεγούν οι πιο σημαντικές προς έλεγχο με risk analysis. Οι εφορίες μέσα στο 2016 σταδιακά θα σταματήσουν να υποδέχονται κοινό και όταν απαιτείται προσέλευση στη ΔΟΥ θα γίνεται με ραντεβού για να εξοικονομηθεί προσωπικό για τον έλεγχο.
 
Από Οκτώβριο έρχονται επίσης αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία και περιμένει προτάσεις για ηλεκτρονική διασύνδεση ταμειακών μηχανών, χρήση καρτών, απλοποίηση φορολογικής διαδικασίας. Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας θα ενισχυθεί, θα μεταφερθούν επιπλέον αρμοδιότητες και θα λειοτυργούν κτηματικές υπηρεσίες σε κάθε νομό.
 
 


σχετικα αρθρα