Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες διατύπωσε πριν από λίγη ώρα υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών προσέθεσε πως οι συνέπειες των capital controls στην ελληνική οικονομία αποδεικνύονται μικρότερες του αναμενόμενου, ενώ υποστήριξε πως οι έλεγχοι για την κεφαλαιακή επάρκεια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα ολοκληρωθούν στα μέσα Οκτωβρίου.

Σήμερα ο κ. Χουλιαράκης βρίσκεται στο Λονδίνο με στόχο να συμμετάσχει στο roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπου οι επικεφαλής και τα στελέχη 29 ελληνικών εισηγμένων εταιριών θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν τους προβληματισμούς των ξένων επενδυτών για την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτή την εκδήλωση ο υπουργός Οικονομικών και κορυφαίοι έλληνες επιχειρηματίες αντιμετώπισαν ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα για τις εμπορικές προοπτικές της χώρας μας, λόγω των προβλημάτων που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία.