Σόιμπλε: Οδηγούμαστε στην επόμενη «φούσκα»

Σόιμπλε: Οδηγούμαστε στην επόμενη «φούσκα»

H νομισματική πολιτική  από μόνη της δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα του κόσμου δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ανησυχία του ότι οδηγούμαστε στην επόμενη φούσκα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως η δημοσιονομική πολιτική δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προειδοποιώντας για περαιτέρω προβλήματα που μπορεί να προκληθούν στις παγκόσμιες αγορές λόγω της Κίνας.

Η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι η υπερβολική ρευστότητα μπορεί να οδηγήσει σε φούσκες τιμών.

Ο Σόιμπλε απέφυγε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αν και έχει κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει κατά της υπερβολικής εξάρτησης από τα κίνητρα που παρέχει η κεντρική τράπεζα, τη στιγμή μάλιστα που η ΕΚΤ ανοίγει το δρόμο για την παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

«Δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως ένας τρόπος να αποφύγει κανείς ή να παραμελήσει αυτό που είναι απαραίτητο – δηλαδή τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Σόιμπλε αναφορικά με την πολιτική των κεντρικών τραπεζών.

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτά που μάθαμε από την τελευταία κρίση» είπε ο Σόιμπλε στην ένωση Atlantik-Bruecke στο Βερολίνο, που έχει ως στόχο της την προώθηση της φιλίας μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο