current views are: 3

11 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση08:23

Σόιμπλε: Οδηγούμαστε στην επόμενη «φούσκα»

H νομισματική πολιτική δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα του κόσμου δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δημοσίευση 08:23’
αρθρο-newpost

H νομισματική πολιτική δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα του κόσμου δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

H νομισματική πολιτική  από μόνη της δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα του κόσμου δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ανησυχία του ότι οδηγούμαστε στην επόμενη φούσκα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως η δημοσιονομική πολιτική δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προειδοποιώντας για περαιτέρω προβλήματα που μπορεί να προκληθούν στις παγκόσμιες αγορές λόγω της Κίνας.

Η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι η υπερβολική ρευστότητα μπορεί να οδηγήσει σε φούσκες τιμών.

Ο Σόιμπλε απέφυγε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αν και έχει κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει κατά της υπερβολικής εξάρτησης από τα κίνητρα που παρέχει η κεντρική τράπεζα, τη στιγμή μάλιστα που η ΕΚΤ ανοίγει το δρόμο για την παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

«Δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως ένας τρόπος να αποφύγει κανείς ή να παραμελήσει αυτό που είναι απαραίτητο – δηλαδή τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Σόιμπλε αναφορικά με την πολιτική των κεντρικών τραπεζών.

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτά που μάθαμε από την τελευταία κρίση» είπε ο Σόιμπλε στην ένωση Atlantik-Bruecke στο Βερολίνο, που έχει ως στόχο της την προώθηση της φιλίας μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ.


σχετικα αρθρα