Οι τελικές αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις θα ληφθούν από τη νέα κυβέρνηση αναφέρει  ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε απάντηση δήλωσης του τέως υπουργού Θοδωρή Δρίτσα.

Ο κ.  Πιτσιόρλας αναφέρεται στην  αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, και τονίζει πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης προϋποθέτει ορισμένες ακόμα διαδικαστικού χαρακτήρα πράξεις και βήματα. 

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, το ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί τη συμφωνία με τους εταίρους, που εγκρίθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής και η παραχώρηση του ΟΛΠ είναι η πρώτη στον κατάλογο αυτού του προγράμματος και το χρονοδιάγραμμά της είναι πάρα πολύ σφικτό.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνει την επεξεργασία σχεδίου τροποποίησης της υπάρχουσας σύμβασης παραχώρησης, προκειμένου να τη θέσει υπόψη των αρμόδιων υπουργών και της διοίκησης του ΟΛΠ και προσπαθώντας να βρει τις κατάλληλες λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα και να κατοχυρώσει τόσο το δημόσιο συμφέρον, όσο και τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και των εργαζομένων στο λιμάνι.