current views are: 4

23 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση08:04

H DEMO ΑΒΕΕ κλείνει τα 50 – Εκδήλωση της φαρμακοβιομηχανίας για τους εργαζομένους της

Πενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν από την απόφαση του Σταύρου Δέμου να ιδρύσει ένα απλό φαρμακείο, το οποίο έχει εξελιχθεί στη κορυφαία φαρμακοβιομηχανία της ελληνικής νοσοκομειακής αγοράς και μια από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, την DEMO. 

Δημοσίευση 08:04’
αρθρο-newpost

Πενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν από την απόφαση του Σταύρου Δέμου να ιδρύσει ένα απλό φαρμακείο, το οποίο έχει εξελιχθεί στη κορυφαία φαρμακοβιομηχανία της ελληνικής νοσοκομειακής αγοράς και μια από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, την DEMO. 

Πενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν από την απόφαση του Σταύρου Δέμου να ιδρύσει ένα απλό φαρμακείο, το οποίο έχει εξελιχθεί στη κορυφαία φαρμακοβιομηχανία της ελληνικής νοσοκομειακής αγοράς και μια από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, την DEMO. Η εταιρεία γιόρτασε την συμπλήρωση μισού αιώνα επιτυχημένης και ανοδικής πορείας μαζί με τους εργαζομένους της σε ατμόσφαιρα συγκίνησης αλλά και σε κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον. 

Η DEMO ABEE αποτελεί τα τελευταία δέκα χρόνια τον κορυφαίο εξαγωγέα φαρμακευτικών προϊόντων της Ελλάδας, διαθέτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, της Ωκεανίας και της Μέσης Ανατολής. Από τα τέλη του 2013, η εταιρεία έχει επεκταθεί στη Γερμανία με τη θυγατρική DEMO Pharmaceuticals GmbH  με έδρα το Μόναχο, λειτουργεί ήδη υποκατάστημα στην Κίνα, ενώ στους άμεσους στόχους της είναι η λειτουργία επτά ακόμη υποκαταστημάτων σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, η εταιρεία από το 2000 έχει καταφέρει να βρίσκεται σταθερά  στην 1η θέση  στην εγχώρια νοσοκομειακή αγορά.  

Η σταθερή άνοδος της DEMO ABEE είναι συνέχεια μιας σειράς διαρκών επενδύσεων, όπως η δημιουργία του μεγαλύτερου και καλύτερα εξοπλισμένου εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου στην Ελλάδα, αλλά και του τρίτου εργοστάσιου παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στο Κρυονέρι, που πλέον ξεπερνούν συνολικά τα 45.000 τμ. Η επιτυχημένη στρατηγική της εταιρείας την έχει οδηγήσει σε κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 112.000.000 €,  (στοιχεία 2104)  με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 22% τα τελευταία 8 χρόνια, αλλά και σε εντυπωσιακή αύξηση του προσωπικού της εν μέσω κρίσης, το οποίο αριθμεί σήμερα περίπου 700 εργαζομένους.

Ο Γενικός Διευθυντής  και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO ABEE, κ. Δημήτρης Δέμος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Εκτός της πρωτιάς στην εγχώρια νοσοκομειακή αγορά, οι επενδύσεις και η σταθερή αναβάθμιση της ποιότητας είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίχθηκαν οι εξαγωγές και οι διεθνείς συνεργασίες της εταιρείας. Σήμερα, το 80% της παραγωγής μας έχει προορισμό στο εξωτερικό, με μερίδια αγοράς της τάξεως του 30% σε πολλές χώρες εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας άλλος παράγοντας ανάπτυξης  εξίσου -αν όχι περισσότερο- σημαντικός είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν δίπλα στην εταιρεία και με την γνώση τους και την αφοσίωση τους  την έφεραν σε πολλές  πρωτιές. Σε ότι αφορά την πορεία της εταιρείας, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού  και τα οικονομικά της στοιχεία για το έτος  2015 η πρόβλεψη είναι εντυπωσιακή, καθώς τα νούμερα ξεπερνούν κατά πολύ αυτά του 2014, παρά το κλίμα και τις δυσκολίες της τελευταίας περιόδου στη χώρα μας». 


σχετικα αρθρα