current views are: 3

24 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση11:05

Πετρόπουλος: Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι εξασφαλισμένο

Πρόωρο χαρακτήρισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, οποιοδήποτε δημοσίευμα σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση πριν ακουστούν και εγκριθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Δημοσίευση 11:05’
αρθρο-newpost

Πρόωρο χαρακτήρισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, οποιοδήποτε δημοσίευμα σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση πριν ακουστούν και εγκριθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Πρόωρο χαρακτήρισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, οποιοδήποτε δημοσίευμα σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση πριν ακουστούν και εγκριθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο Πρακτορείο Fm o κ. Πετρόπουλος είπε ότι «το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι εξασφαλισμένο ως προς τη βιωσιμότητα και την προοπτική του, ζει τον εφιάλτη του εδώ και πολλά χρόνια και βρίσκεται υπό κατάρρευση, αλλά εμείς ήρθαμε να το διασώσουμε και να το προφυλάξουμε και να το αναπτύξουμε».

Ο νέος υφυπουργός χαρακτήρισε την κοινωνική ασφάλιση ως «προνομιακό χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης», η διαχείριση του οποίου πρέπει να γίνεται με ευαισθησία».

Είναι σημαντικοί οι πόροι και υπάρχει πρόβλημα σε αυτό, αλλά δεν είναι ένα σύστημα, που το αξιολογείς μόνο με λογιστική αποτίμηση. Αυτή η κυβέρνηση έχει ένα καθήκον: να ενισχύσει την κοινωνική ασφάλιση σε μία προοπτική βιωσιμότητας, που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.

Σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο της κοινωνικής ασφάλισης, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι υπάρχει πανσπερμία διατάξεων με έλλειψη αντικειμενικότητας που επιτρέπουν να αποδίδονται συντάξεις που δεν είναι βέβαιο ότι πρέπει να αποδίδονται. Θα οργανώσουμε πολύ σύντομα το σύστημα, ώστε να γίνει βιώσιμο και να έχει προοπτικές ανάπτυξης, να γίνει κοινωνικά δίκαιο​, είπε διευκρινίζοντας, ότι δεν μπορεί κάποιος στη σύνταξη να εισπράττει περισσότερα από όσα όταν εργαζόταν, καθώς και ότι οι αναλογιστικές μελέτες αποδίδουν την ορθή ταμειακή εικόνα.

Η κοινωνική σύνταξη πάντα θα υπάρχει και θα χορηγείται, με την κυβέρνηση τη δική μας θα χορηγούνται εγγυημένες συντάξεις, διαβεβαίωσε, υπενθυμίζοντας ότι ιδιωτικές εταιρείες δεν εκπλήρωσαν τα ασφαλιστήρια τους.


σχετικα αρθρα