Στην τελική του ευθεία μπάινει η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, με τις αλλαγές να μπαίνουν στο μικροσκόπιο της τρόικας που όπως όλα δείχνουν θα αφιχθεί στη χώρα μέσα στην εβδομάδα. 

Πηγές και πληροφορίες αναφέρουν πως το τσεκούρι στις συντάξεις θα είναι μεγάλο-τόσο σε κύριες όσο και σε επικουρικές- ενώ δεν αποκλείεται να είναι και οριζόντιες. 

Το υπουργείο Εργασίας απαντά πως καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα. ενώ αποκλείει τις οριζόντιες περικοπές όχι όμως τις περικοπές...

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους Αλέξη Μητρόπουλο, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είναι διαρκής. «Αν τα ταμεία έχουν για επικουρικές, θα τις καταβάλουν» είπε. 

Δραματικό σύμφωνα με τον Αλέξη Μητρόπουλο, είναι και το μέλλον του ΕΚΑΣ. «Το ΕΚΑΣ είναι από τους κοινωνικότερους θεσμούς, μέχρι τα τέλη του 2019 πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί, αν αντικατασταθεί, από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Κάθε χρόνο θα μειώνονται κατά 20% οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ», είπε χαρακτηριστικά.