current views are: 3

29 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση08:04

Αγώνας δρόμου από το ΥΠΟΙΚ για τους φόρους – Οι προθεσμίες και τα «ραβασάκια» στους φορολογούμενους

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού του 2015, έχει ήδη αρχίσει. 

Δημοσίευση 08:04’
αρθρο-newpost

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού του 2015, έχει ήδη αρχίσει. 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους στόχους του προϋπολογισμού του 2015 και η… φοροκαταιγίδα έρχεται. 

Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας στα ΙΧ αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή φέτος. Το επόμενο τρίμηνο ωστόσο θα είναι καθοριστικό για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και στο υπουργείο Οικονομικών διεξάγουν αγώνα δρόμου για την αποστολή στους φορολογούμενους των εκκαθαριστικών για την πληρωμή προκαθορισμένων φορολογικών επιβαρύνσεων.

Έτσι, η δεύτερη δόση για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος λήγει αύριο, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου και το υπουργείο Οικονομικών θα έχει αποστείλει τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, σε 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις η πρώτη εκ των οποίων έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Έως τις 10 Οκτωβρίου, θα έχουν αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών και τα εκκαθαριστικά για την αύξηση της προκαταβολής φόρους σε αγρότες και επιχειρήσεις. Ειδοποιητήριο να καταβάλουν αυξημένο φόρο θα παραλάβουν και οι υπόχρεοι σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης, λόγω αύξησης του συντελεστή υπολογισμού του από το 10% στο 13%.

Από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου αρχίζει και η κατάργηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ σε έξι τουριστικά νησιά του Αιγαίου (Ρόδος , Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος) μέτρο που αποτελεί υποχρέωση της χώρας στο πλαίσιο τη συμφωνίας για τη χρηματοδότησή της από τους πιστωτές.

Άμεσα όμως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Στις 16 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, μετά την παράταση της προθεσμίας που είχε δοθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την προεκλογική περίοδο.

 

 


σχετικα αρθρα