"Δεν πρόκειται να έχουμε τις επόμενες μέρες λιμούς, σεισμούς, καταστροφές και όλα αυτά που ακούτε για θέματα φορολογίας" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στο ράδιο Πρακτορείο, μετά το μπαράζ των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, προσθέτοντας ότι "δεν έχουμε καινούργιους φορολογικούς νόμους, δεν έχουμε καινούργιες φορολογικές επιβαρύνσεις, εκτός αν κάποιος διαμαρτύρεται επειδή βάλαμε φόρο στα φρουτάκια".
 
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη:
 
Η κατεύθυνση στη φορολογική πολιτική είναι να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και να κάνουμε πιο δίκαιη και αναλογική την κατανομή των φορολογικών βαρών. Δεν έχουμε στόχο να πάμε να επιβαρύνουμε ειδικά χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, περισσότερο από ό,τι είχαν επιβαρυνθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβαρύνουμε εισοδήματα, τουλάχιστον αυτά που είναι ως 12.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι "μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα εκτυπωθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα αποσταλούν και ο κόσμος, μέχρι τέλος του μηνός, θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση". Συμπλήρωσε δε, ότι οι πολίτες θα πληρώσουν περίπου ό,τι και πέρυσι.

 Σε σχέση με το ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα εφαρμοστεί το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή.

Επεσήμανε, τέλος, ότι "αν θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, η φορολογική σταθερότητα δεν πρέπει να είναι ένα ανέκδοτο στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι ένα δεδομένο".