Συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας είχε σήμερα και χτες αντιπροσωπεία του ΣΕΒ υπό τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεόδωρο Φέσσα

Επί τάπητος τέθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στη χώρα μας, με τον κ. Φέσσα να τονίζει πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα θετικό επενδυτικό σοκ, για να ανακάμψει από τη μακροχρόνια ύφεση. 

Σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι οι συμπράξεις γαλλικών και ελληνικών επιχειρήσεων είναι απολύτως αναγκαίες σε αυτό το πεδίο και ανέφερε ότι η χώρα εισέρχεται σε περίοδο ομαλότητας, μετά την πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού που επισφραγίζει την οριστική και αμετάκλητη παραμονή στην Ευρωζώνη και την εφαρμογή των δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. 

Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη για αναπτυξιακά αντίβαρα που θα περιορίσουν την ύφεση, με έμφαση στις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και εξέφρασε την ελπίδα η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος στα τέλη του 2015 να επισφραγίσει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο κ. Φέσσας μετέφερε ακόμη στους Γάλλους υπουργούς την ανάγκη να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών, που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, μόλις αποδώσουν τα μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, την επίδειξη ιδιαίτερης πρόνοιας για τις ασφάλειες εξαγωγικών πιστώσεων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διασυνοριακό εμπόριο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των κεφαλαιακών ελέγχων, αλλά και τη θέσπιση σαφών και στοχευμένων κίνητρα προς τις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.