Με στόχο το πλαστικό χρήμα να μπει στην καθημερινότητα των πολιτών, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει αλλαγές σε φοροελαφρύνσεις και αφορολόγητο. 

Μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης είπε πως «για το 2015 θα ισχύσει η συλλογή αποδείξεων, το 2016 θα υπάρξουν αλλαγές με βασικότερη τον προσανατολισμό του υπουργείου για χτίσιμο του αφορολόγητου μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος ή μέσω χρεωστικής, πιστωτικής κάρτας ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών». 

Τόνισε ότι σε ορισμένες κατηγορίες γιατρών η χρήση πιστωτικών καρτών θα γίνει υποχρεωτική και σε άλλες προαιρετική. «Δεν νομίζω ότι οι γιατροί που ανταποκρίθηκαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα δυσκολευθούν με το μηχάνημα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ είπε πως υπάρχουν περιθώρια αλλαγών για τον φόρο του 2016 ενώ για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι το θέμα εξετάζεται και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, κάτι που όπως εκτίμησε θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Για τα τέλη κυκλοφορίας είπε πως «έχουμε εξωφρενικές περιπτώσεις, αμάξια μεγάλης αξίας λόγω των ρυθμίσεων για τα θέματα των ρύπων να έχουν πολύ μικρά τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας και είναι ασήμαντης αξίας».