«Βόμβα» έριξε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης τονίζοντας ότι το 2016 έρχονται αλλαγές στην διαδικασία της φορολόγησης μέσω αποδείξεων, καθώς αναμένεται η χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών να γίνει υποχρεωτική, ακόμα και σε συναλλαγές με γιατρούς.

Κατηγορηματικά αντίθετος στην εισαγωγή πλαστικού χρήματος στις αμοιβές των ιατρών εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζοντα ότι με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγείται η υγειονομική διαδικασία. 

Άποψη του ιατρικού συλλόγου είναι ότι στον χώρο της υγείας δεν μπορεί να πειραματίζεται κανείς. Πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι η ιατρική δεν είναι μόνο τέχνη, αλλά και τα υλικά και οι προμηθευτές. Τασσόμαστε εντελώς κατά μιας τέτοιας απόφασης, που καταστρατηγεί την υγειονομική διαδικασία και δεν προωθήσει, αλλά θα αποθαρρύνει  την ιατρική πρόοδο.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης τονίζει ότι  η υποχρεωτική πλέον χρήση πιστωτικών καρτών παντού «είναι μια βίαιη αλλά αναγκαστική» όπως όλα δείχνουν μετάβαση στην ψηφιακή πραγματικότητα.

Όπως τονίζει:

Απο τον Ιούνιο που επιβλήθηκαν τα capital controls μέχρι σήμερα το ποσοστό των πολιτών που χρησιμοποιούν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αυξήθηκε από 4% στο 44%. Είναι θετικό το μέτρο και όπως φαίνεται εκεί μας οδηγούν τα πράγματα, όμως υπάρχουν κάποια εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν. Θα πρέπει για παράδειγμα να εξορθολογιστεί το ποσοστό που εισπράττουν οι τράπεζες, το οποίο υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξάλλου, ένα ακόμα εμπόδιο είναι το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις, δεν έχουν μηχάνημα για πιστωτικές κάρτες εξαιτίας οφειλών τους στην εφορία. Αν θέλουμε να μπούμε για τα καλά στην ψηφιακή εποχή δεν μπορούμε να βάζουμε τέτοιους περιορισμούς.