Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η άρση των capital controls είναι κατά τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα οι κορυφαίες οικονομικές προτεραιότητες της χώρας.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί προσωπική νίκη του πρωθυπουργού και δηλώνει πεπεισμένος ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει καλά πως οποιαδήποτε καθυστέρηση θα ήταν επιζήμια για την οικονομία και για τη χώρα.
 
«Η κυβέρνηση θα κριθεί από το πώς θα εφαρμόσει τα μέτρα του προγράμματος προσαρμογής. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει χρόνο να χάσει, προπάντων όχι με ατελείωτη επαναδιαπραγμάτευση. Το θέμα τώρα είναι η εφαρμογή», δηλώνει ο κ. Φέσσας. 

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες που θέτει ο κόσμος των επιχειρήσεων, κάνει λόγο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων: 

Το επόμενο βήμα, θα πρέπει να είναι ένα βιώσιμο καθεστώς για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Εκτός από αυτά, πρέπει η κυβέρνηση να δημιουργήσει θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις. Κάθε χαμένη μέρα σημαίνει μεγαλύτερη ανεργία και περισσότερη υποχώρηση της οικονομίας. Για μια βιώσιμη ανάκαμψη, η Ελλάδα χρειάζεται σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς επενδύσεις ύψους περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ στα επόμενα επτά χρόνια.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την σταθερότητα της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημειώνει ότι δεν θα ήταν σωστό να ξεκινήσουμε μια τέτοια συζήτηση αμέσως μετά τις εκλογές:

Έχει μια καθαρή εντολή από τους ψηφοφόρους. Η κυβέρνηση δείχνει πιο ενωμένη από ό,τι θα ήταν ίσως ένας ευρύτερος συνασπισμός. Μην ξεχνάμε ότι το 80% των βουλευτών της νέας Βουλής υποστηρίζει το νέο πρόγραμμα διάσωσης και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η αντιπολίτευση θα ασκήσει τον ρόλο της πολύ προσεκτικά. Η εποχή των ψευδαισθήσεων και της σκιαμαχίας έχει για όλους τελειώσει.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή κυβερνητικού εταίρου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Φέσσας τονίζει ότι ήδη πριν από τις εκλογές, ο ΣΕΒ είχε δηλώσει ότι τώρα είναι η ώρα της μεγάλης συνεννόησης, αλλά διευκρινίζει ότι αυτή η συνεννόηση δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να λάβει τη μορφή ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

«Μπορεί να συνίσταται και στο ότι η αντιπολίτευση θα στηρίζει την κυβέρνηση σε κρίσιμες ψηφοφορίες. Θα θέλαμε πάντως να ελπίζουμε ότι στο εξής, δεν θα θέσει κανείς σε κίνδυνο την τύχη της χώρας», δηλώνει χαρακτηριστικά.