Μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις από το 2016 προανήγγειλε ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι μιλώντας σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre.

«Θέλαμε να εφαρμόσουμε το μέτρο αυτό από το 2017 και μετά, αλλά θεωρώ ότι θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, ήδη από το 2016», είπε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ρέντσι έχει δεσμευθεί να καταργήσει, πάντα από το 2016, και τον φόρο πρώτης κατοικίας, παρά τις ενστάσεις που έχουν εκφράσει εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ, θεωρεί ότι φέτος, συνολικά, θα μπορέσει να αγγίξει το 1%.

Παράλληλα, ο ιταλός πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι έχουν επιστρέψει φέτος, χάρη σε ειδική ευνοϊκή ρύθμιση, 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από αδήλωτες καταθέσεις Ιταλών στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την εισφορά των πολιτών για την δημόσια τηλεόραση Rai, ο Ματέο Ρέντσι αποφάσισε την μείωσή της σε 100 ευρώ ετησίως («έκπτωση» 13 ευρώ) και την ενσωμάτωσή της, στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουν τα νοικοκυριά.