Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο εντός του Οκτωβρίου, προχωρά η διοίκηση της ΓΑΙΟΣΕ.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την εμπορική ανάπτυξη των 588 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της, όπου και και θα αναπτυχθεί το εμπορευματικό κέντρο, το οποίο και θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την ανάπτυξη του εμπορικού λιμένα του Πειραιά.

Σε δεύτερη φάση, πιθανόν εντός του επόμενου έτους, αναμένεται να προκηρυχθεί και άλλος διαγωνισμός για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στην έκταση των 1.200 στρεμμάτων του ΟΣΕ.

Πάντως σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό της ΓΑΙΟΣΕ αναμένεται να δοθεί προθεσμία τριών μηνών στους υποψηφίους προκειμένου να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές, ενώ συνολικά δε θα χρειαστούν περισσότερες από 140 ημέρες από την προκήρυξη του διαγωνισμού προκειμένου να υπάρξει ανάδοχος. Όσον αφορά τη διάρκεια παραχώρησης της έκτασης, αυτή θα είναι για σαράντα χρόνια με τη δυνατότητα να φθάσει και τα πενήντα χρόνια.

Ενδιαφέρον στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία είχαν εκφράσει η κινεζική Cosco, η Grivalia Properties, η Sarmed, η Goldair, η Food Link και ως σύμβουλοι η Med Log και η re.de-Plan, οι οποίες φέρεται να ενδιαφέρονται και σήμερα.


TAGS