current views are: 1

6 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση10:41

Κορκίδης: Φορολογικός Αρμαγεδδώνας και Γολγοθάς για την ελληνική οικονομία

Για «φορολογικό Αρμαγεδδώνα» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, ζητώντας πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για σταδιακή άρση των συνεπειών των capital controls και τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά.

Δημοσίευση 10:41’
αρθρο-newpost

Για «φορολογικό Αρμαγεδδώνα» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, ζητώντας πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για σταδιακή άρση των συνεπειών των capital controls και τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά.

Για «φορολογικό Αρμαγεδδώνα» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, ζητώντας πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για σταδιακή άρση των συνεπειών των capital controls και τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά.

«Οι προγραμματικές Δηλώσεις της νέας κυβέρνησης “ακτινογραφούν” τον “Γολγοθά” που θα πρέπει να ανέβει η ελληνική οικονομία και τον φορολογικό “Αρμαγεδδώνα” που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι έλληνες φορολογούμενοι το επόμενο διάστημα» τονίζει.

Με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι «οι ενέργειες που απαιτούνται άμεσα, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, οριοθετούνται από τώρα μέχρι τον Μάρτιο, με τις καθοριστικές υποχρεώσεις να πρέπει να εκπληρωθούν το επόμενο δίμηνο. Αρχικά επείγει η διευθέτηση των 48 εκκρεμοτήτων που αντιστοιχεί σε επιπλέον μέτρα 4,35 δισ. ευρώ και αναμένεται να “απελευθερώσει” τη δόση των 2+1 δισ. ευρώ που προσδοκά το οικονομικό επιτελείο. Το δεύτερο βραχυπρόθεσμο βήμα και ίσως το σημαντικότερο είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με το ήπιο σενάριο και βεβαίως εντός του έτους, που θα αποκαταστήσει την τραπεζική πίστη, ενώ θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο βήμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό. Το τρίτο και μεσοπρόθεσμο βήμα αναμένεται τον Μάρτιο του 2016, με την εφαρμογή του αναπτυξιακού προγράμματος και την ολοκλήρωση των επενδύσεων σε αεροδρόμια και λιμάνια».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τονίζει επίσης ότι «η δέσμευση του Πρωθυπουργού για “κυβέρνηση τετραετίας” μας κάνει να αισιοδοξούμε για μία περίοδο πολιτικής σταθερότητας, ενώ οι αναφορές για ένα “Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την επιστροφή στην Ανάπτυξη” δείχνουν ότι διαμορφώνεται ένα πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων και εξορθολογισμού του οικονομικού περιβάλλοντος».

Και υπογραμμίζει:

Οι μικρομεσαίοι της αγοράς περιμένουμε άμεσες πρωτοβουλίες για οικονομική στήριξη με τη σταδιακή άρση των συνεπειών των capital controls και τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά.

Ο κ. Κορκίδης επισημαίνει ότι «η ΕΣΕΕ, σε κάθε περίπτωση, θα είναι έτοιμη να παρέμβει στον δημόσιο διάλογο με κοστολογημένες προτάσεις και να επισημάνει τυχόν αστοχίες. Ευχόμαστε στη νέα Βουλή και στη νέα κυβέρνηση καλή επιτυχία στο έργο τους, με λιγότερες αντιπαραθέσεις και περισσότερη δουλειά για την πραγματική οικονομία της χώρας».

 

 

 

 


σχετικα αρθρα