Νέα διάσταση απόψεων στην αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους και της βιωσιμότητάς του έχει ξεσπάσει στους κόλπους της τρόικας (ΔΝΤ-Ε.Ε.-ΕΚΤ). 

Η Κριστίν Λαγκάρντ από τη Λίμα του Περού απέρριψε εν πολλοίς τις προτάσεις Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό χρέοςΤο πλαφόν του 15% αποτελεί ένα από τα πολλά συστατικά για την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους αλλά όχι το μόνο, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η κ.  Λαγκάρντ επανέλαβε τους όρους για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα που είναι δύο: Ο πρώτος οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ο δεύτερος το χρέος, το οποίος όπως τόνισε χρειάζεται επέμβαση.

Σε ό,τι αφορά το πλαφόν 15% του ΑΕΠ  για την εξυπηρέτησή, μια πρόταση  που κατέθεσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε πως  αποτελεί ένα από τα πολλά συστατικά για την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους αλλά όχι το μοναδικό. Η ανάλυση βιωσιμότητας του ΔΝΤ είναι πιο περίπλοκη από μια ανάλυση για την πληρωμή των χρεών στο μέλλον, πρόσθεσε. 

Την ίδια ώρα και ο Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής της ΕΚΤ, με συνεντευξή του στην Καθημερινή αμφισβητεί τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ο Μάριο Ντράγκι και συζητά την ελάφρυνσή του.

Ο Μάριο Ντράγκι πρόσθεσε πως «έχουμε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα βιωσιμότητά του», προσθέτει πως «θα πρέπει να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσης του χρέους».